понедељак, 27. март 2017.

ProtonMail email provajder sa enkripcijom podataka

PROTONMAIL

Priča o Protonmailu počinje na mestu gde je web rodjen, u Cernu.

Reč je o grupi inženjera, naučnika i developera iz Cerna koja se okupila na radu za zaštitu online ljudskih prava.
ProtonMail je osnovan 2013 sa željom da se zaštiti privatnost podataka na Internetu.
Evo nekih zanimljivih činjenica o ProtonMailu..

Švajcarski zakon o privatnosti

Zaštićenost podataka i neutralnost
ProtonMaila garantuju švajcarski zakoni jer svi serveri su locirani u Švajcarskoj. To znači da su svi podaci korisnika zaštićeni Švajcarskim zakonom o zaštiti privatnosti.

"End to End" Enkripcija - Automatska Email Zaštita

Svi email-ovi su automatski zaštićeni sa end-to-end (s kraja na kraj) enkripcijom.  To znači da niko ne može dekriptovati podatke i pročitati vaš mejl. Kao rezultat ove enkripcije dobijamo sigurnost da neka treća strana ne može preuzeti sadržinu vašeg mejla.

Anonimni Email - Štiti vašu privatnost

Protonmail ne zahteva nikakve personalne podatke prikikom kreiranja naloga. Podrazumeva se, server ne čuva IP log fajlove koji mogu biti povezani sa vašim anonimnim emejl nalogom.

Otvoreni kod

Izumitelji protonmaila veruju da aplikacija treba da bude dostupna svima. Zbog toga je Protonmail otvorenog koda i bazična verzija ProtonMail naloga je besplatna. Na besblatnom mail nalpgu imate dostupno 500 MB slobodnog prostora. Naprednije verzije se plaćaju, ali garantuju veću sigurnost i imate na raspolaganju više prostora i mogućnost formiranja do 5 mail naloga ime@prezime.com

Lakoća korišćenja

Zaštita Protonmailom može se koristiti sa bilo kog uredjaja, na Windows, Android i iOS platformi, i to bez ikakve softverske instalacije, ali koja svakako olakšava korišćenje.
ProtonMail zaštita email poruka je kompatibilna i sa ostalim email provajderima. Možete normalno slati i primati emailove drugih provajdera.

Više o ProtonMailu možete pogledati na
www.protonmail.com

Нема коментара:

Постави коментар