Za ovaj jelovnik želimo da vam skrenemo pažnju na sledeće sitnice:
* Kada pripremate domaći puding u njega stavljajte žuti šećer koji ne goji decu kao beli
šećer, možete staviti vanilu, čokoladu za kuvanje i gustin. Takođe u puding uvek možete umutiti
i komadiće svežeg voća.
* U ostalu hranu možete stavljati soli samo tek između prsta.
* Kada spremate ručak za bebu možete koristiti po jednu kafenu kašiku maslinovog ulja ili
maslaca.
* Od začinskog bilja mirođija, prešun i malo nane.
* Da biste neki određen recept zgusnuli po ukusu koristite umesto belog brašna, pirinčano
brašno.
* Sokove dajte jednom dnevno, ali ne kao užina i trudite se da budu od sveže ceđenog voća.
Pašteta u jelovniku je domaće napravljena, a nikako kupljena. Skuvajte belo pileće ili
ćureće meso i izmiksajte ga sa pavlakom ili maslacem, peršunovim listom, prazilukom ili lukom.
Ovu kombinaciju možete napraviti i sa kuvanom džigericom. Pazite na količinu, ovakve paštete
ne mogu dugo da stoje u frižideru!
Jelovnik možete odštampati i držati ga pri ruci da svaki put kada se pitate šta da spremite
bebi imate kvalitetne i stručne predloge.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар